Kredittkort svindel på internett

Svindel med kredittkort på internett er mer enn fordoblet de siste fem årene. Det anslår risikoanalytiker Thomas Christensen fra PBS.

– Nesten daglig ser vi eksempel på transaksjoner, hvor et kredittkort blir testet for å se om det er blitt sperret, sier han til Nyhedsmagasinet Ingeniøren.

– Typisk er det snakk om en liten transaksjon på femti dollar, som normalt ikke ville vekke oppsikt. Kort tid etter kommer det så en transaksjon på kanskje 15.000 kroner, sier han.

Vanskelig å oppdage
Det kan imidlertid gå svært lang tid fra at kortopplysningene er hacke, til det store svindelnummeret foregår. Svindlerne vil nemlig helst ikke vekke oppsikt, når de foretar store transaksjoner.

– Det kan godt være to-tre år siden, kortet ble kompromittert. Derfor lager de den liten testen først, sier Thomas Christensen.

Svindlerne infiserer ifølge Ingeniøren folks datamaskiner i tusenvis, høster kredittkortopplysningene og sender dem tilbake til bakmennene.

Hvert år blir det svindlet med dankort for omkring fire millioner kroner. Men når det gjelder Visa og Mastercard er svindelen betydelig større. De internasjonale kredittkortselskapene vil imidlertid ikke offentliggjøre svindelens omfang.

Kategori: Kredittkort

Skriv en kommentar