Kredittkort Sikkerhet – Hva er Skimming og Phishing?

Bruk av kredittkort er ikke bare praktisk, enkelt og smertefritt. Du må også være klar over risikoen. Så kort er overtatt som den vanligste måten å håndtere betalinger er også risiko rundt kortet behandling økt. I dag, begreper som skimming og phishing hyppige treff på morsmålet. Likevel, folk altfor uforsiktig i håndtering og bruk av sensitive data.

Hver dag leser vi om kredittkortsvindel og stjålne kredittkort.

Kredittkort skimming:
Er trolig den vanligste formen for Kortsvindel dag. Det involverer svindleren bruker en spesiell kortterminal som leser og lagrer kortopplysninger når du betaler. Disse dataene blir så sendt videre en kort bom og så har svindleren et kort med detaljer om. For å beskytte mot skimming, det er flere enkle tips som er gode å ha med dem. En av dem er å holde sjekke sine kontoutskrifter (mer finner du lenger ned denne siden). Ser du noe mistenkelig, ikke nøl med å kontakte banken. Vil du bli utsatt i alle tilfeller bør du umiddelbart kontakte banken din og gjøre et krav. Vanligvis er når Bank of kostnadene og du får pengene dine tilbake. I Sverige, alle minibanker som moderne at de kan avgjøre om et kort er ekte eller ikke. Dette er gjort i ettertid.

Kredittkort Phishing:
Den vanligste formen for phishing (også kjent som phishing) er å sende e-post fra en falsk avsender, og dermed lokke kunder til å oppgi sensitiv informasjon. En annen form for phishing er å sende ut e-post og be mottakeren til å ta del av en avtale på en webside. Når mottakeren så besøk siden er lastet en skjult programvare som lastes ned og installeres på mottakerens datamaskin. Programmet i sin tur samle sensitiv informasjon, som deretter sendes til svindler. En tommelfingerregel er å aldri sende sensitiv informasjon via e-post. Pass også på å alltid ha oppdatert antivirus og brannmur, og laste ned de nyeste sikkerhetsoppdateringene for operativsystemet. Skje med deg ut av noen av de ovennevnte, anbefaler vi at du alltid kontakte banken / kortutsteder i første omgang. Med dette gjort, samle alt som kunne brukes som bevis og kontakte politiet for en politianmeldelse. Du kan også må installere på datamaskinen hvis du tror det kan være programvare (såkalt spyware) på datamaskinen.

Våre brukere søkte etter:

  • skimming av kort

Søkeord:

Kategori: Kredittkort

Skriv en kommentar