Kredittkort shopping på internett

Online shopping med kredittkort blir stadig mer utbredt. I forbindelse med kjøp over Internett kan fort problemet. Vi har følgende tabell forsøk på å svare på noen vanlige spørsmål.

Sjekk butikken før du handler.
Det er alltid lurt å undersøke hvem du er handel. Selgeren må minst oppgi navn, adresse, telefonnummer, e-post og CVR no. Opplysningene skal merkes tydelig med nettstedet.
Undersøk produktet, priser og kostnader.
Inspiser elementet du vil kjøpe. Du har rett til å selge informerer om produktet egenskaper – hva kan produsere. Pris inklusive alle avgifter og øvrige kostnader og eventuelle fraktkostnader må også tydelig oppgitt på nettsiden. Vær oppmerksom på at i noen tilfeller må du betale moms og toll når matchet på utenlandske nettsteder.
Sjekk vilkårene før du handler.
Det er viktig at du undersøker hvordan forholdene er i kraft før du handler. Husk å skrive dem av.
Sikker betaling.
Sjekk alltid om forbindelsen er sikker. Du kan lett se, se etter en hengelås nederst på skjermen der du oppgir informasjon om betaling. Ved å klikke på låsen, kan du bekrefte hvem du kommuniserer med, slik at informasjonen ikke faller i gale hender. Hengelås viser videre at opplysningene holdes hemmelig med kryptering.
Kortinformasjon.
Aldri gi opp kortet informasjon (kortnummer, kontrollsifre, utløpsdato), med mindre du er i en kjøper situasjon der du ønsker å betale for noe. Du bør aldri gi kortet ditt, eller tast i andre situasjoner, enten som en ID, en del av «medlemsinfo» eller å flytte til en annen side.

Betal med kredittkort.
Du er best beskyttet hvis du bruker et kredittkort eller bankkort når du handler på Internett. Hvis du betaler med kort kan du som alltid få pengene tilbake hvis:

1. Selgeren krever mer enn du har blitt fortalt at produktet ville kostet.
2. Produktet er ikke levert.
3. Du angrer på kjøpet ved å nekte å motta varene.
4. Det er penger på kortet uten at du har gitt lov.

For å få pengene tilbake, bør du først kontakte butikken. Hvis vi mislykkes, vennligst kontakt Diners Club Danmark på telefon 36 73 72 39.

Vær oppmerksom på tilbaketrekning.
Selgeren må fortelle deg rett til å trekke. Den generelle regelen er at du har 14 dager til å avbryte, men du må ikke bryte forseglingen på lyd- og videoopptak eller dataprogrammer, hvis du vil bruke din rett til å avbryte.

Imidlertid er det noen områder der du ikke kan utøve denne retten. Du kan, for eksempel. ikke angrer på kjøpet av en billett, en kino billett eller en billett til en konsert, hvor det følger av avtalen hvilken dag eller innenfor rammen som tjenesten må utføres.
Skriv ut, lagre og sjekk.
Skriv alltid ut din bestilling, butikk ordrebekreftelse og andre meldinger mellom deg og leverandøren. Sjekk også alltid kontoutskriften din for å kontrollere at riktig beløp har blitt trukket tilbake. Bruk f.eks. E-Balance å bli oppdatert om transaksjoner på Diners Club kortet.

Mangler.
Butikken skal peke på hvilke rettigheter og hva du skal gjøre hvis du er uheldig og varene har feil eller mangler.

Kategori: Kredittkort

Skriv en kommentar