Kredittkort salg på internett

Hackere handler kredittkort og bankinformasjoner over nettet overalt for store penger.
Kredittkortnummeret ditt kan rask bli kopiert og solgt over nettet.

Samlet inn kredittkortnummer blir i dag solgt i pakk på tusen over nettet, og koster et sted mellom en og seks dollar per kort. Hvis altså kortet er amerikansk. Skulle det være britisk er kortprisen dobbel så høy, skriver det amerikanske magasinet Wired.

Slike blir prisene fastsatt. Er kontoen godkjent via det internasjonalt anerkjente Paypal Account, kan den selges for opp til 500 dollar, og på samme måte er det sett eksempel på at en hacker har solgt innlogging-informasjoner til en online bankkonto. Den hadde en saldo på 9.900 dollar og røyk under hammeren for 300 dollar.

Ifølge Toralv Dirro, researche hos McAfee Avert Lab, er det ingen grenser for noe som blir handlet over nettet. Handelsindustrien for hackerer spenner like fra billig månedsmedlemskap av spillet World of Warcraft til innloggingopplysninger til e-poster.

Systemet er så lukrativt at det er eksempel på digitale mafiaer, som kaster seg over denne malwareindustrien. Et begrep trukket sammen av ordene Malicious og programvare, og som brukes om dataprogram, som gjør skadelige eller uønskede ting på den datamaskinen, det kjører på.

Selv antivirusprogram blir løpt over ende i denne sammenhengen.

Sergio Alvarez, researche hos McAfee, kunne slik på Chaos Communication Camp i Tyskland vise fram et program, som straks fant atskillige feil hos en stripe antivirusprogram. Han presiserte at de feilene, han fant, var typiske for den industrien av firma som produserer antivirusprogramvare.

De fleste antivirusfirmaene skynder seg å sende antivirusprogram ut for å overholde stramme deadliner. Paradoksalt etterlater det nettopp sikkerhetsprogramvaren sårbar overfor angrep på filer, som ikke er oppdatert, og her ligger ifølge Sergio Alvarez, det store problemet.

Kategori: Kredittkort

Skriv en kommentar